De gezondste groenten van Nederlandse bodem

Gezond en lekker gaan samen!

Dat gezond eten steeds populairder wordt is natuurlijk alleen maar goed te noemen. Toch kan het moeilijk zijn om dit altijd vol te houden. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Zo kost het vaak tijd om gezond te eten en die hebben we helaas niet allemaal even veel. Maar ook wanneer iemand geen of weinig tijd heeft is het wel degelijk mogelijk hier rekening mee te houden. Het vergt misschien wat voorbereiding en kennis maar is zeker niet onmogelijk.

In de tegenwoordige tijd zijn de meeste exotische superfoods overal te vinden. Er zijn talloze websites die over deze onderwerpen berichten en je kunt ze op steeds meer plaatsen vinden. De meest gekke namen en plaatsen van herkomst zijn hiervoor geen uitzondering. In die zin is het grappig om te weten dat wij ontzettend veel enorm gezonde producten gewoon zelf in Nederland produceren. Vooral een aantal van onze eigen groenten zijn heel erg goed voor je en daar mogen we dus best een beetje trots op zijn.

De juiste dagelijkse hoeveelheid groenten tot je nemen is enorm belangrijk. De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid lijkt daarom ook steeds groter te worden, maar dit heeft een goede reden. Groenten zijn gewoon ontzettend gezond, zo simpel is het. Nu heeft men in Nederland het geluk dat veel van deze groenten hier gekweekt worden en dus goed betaalbaar zijn. De vitaminen die deze groenten bevatten zijn onmisbaar en daarnaast smeken de meesten van deze groenten ook nog eens heerlijk. Gezond en lekker dus, wat wil een mens nog meer? De bekendste groenten van Nederlandse bodem zie je hier op een rijtje.

Spruiten

Kinderen staan erom bekend ze vaak niet te lusten, anderen vinden ze enorm lekker. Daarnaast bevatten spruiten vitamines en andere belangrijke stoffen. Ze helpen je ook tegen verschillende ziekten.

Boerenkool

Dit is een groente die vooral in de winter veel gegeten wordt. Het bevat talloze vitaminen. Naast dat er ook nog eens veel vezels in zitten?gezonde groenten van 2017bevat?boerenkool meerdere andere stoffen die goed voor je zijn.

Broccoli

Naast calcium, ijzer en magnesium bevat broccoli tevens vitamine C. Andere voordelen van deze groente zijn dat het werkt tegen het doden van bacteri?n en werkt als bescherming tegen ernstige ziektes.

Asperges

Asperges zijn erg seizoensgebonden groenten en misschien juist wel daardoor zeer populair. De smaak wordt door velen heerlijk bevonden. Met de vitaminen die het bezit in combinatie met andere stoffen is het ook nog eens goed voor je lichaam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here