De gezondheidsvoordelen van Groene Smoothies

Er is tegenwoordig veel aandacht voor gezond eten. Dat is begrijpelijk, gezond eten bevordert een gezonder leven en een betere weerstand tegen ziektes. Een gezonde levenshouding maakt dat je je een stuk prettiger en vitaler voelt en je in een betere conditie bent en blijft. Als je gezond wilt leven zul je gevarieerd moeten eten, waarbij je onder meer voldoende groente en fruit binnen moet krijgen. Hier kan de groene smoothie een belangrijke rol spelen.

Wat is een groene smoothie?

Een smoothie is in wezen een mixdrankje, gemaakt van groenten en fruit, in een bepaalde verhouding. Alles gaat in de blender om er een groen, lekker soepel drankje van te maken. Het woord ?soepel? is in het Engels ?smooth?, wat de naam ?smoothie? meteen verklaart. Eventueel voeg je extra fruit of kruiden toe om het geheel nog wat lekkerder te maken. Het grote voordeel van een smoothie is dat hier ook allerlei bladgroenten in verwerkt kunnen worden, die vol zitten met allerlei belangrijke mineralen, vitamines en andere bouwstoffen.

Belangrijke gezondheidsvoordelen van de groene smoothie

Aan het drinken van een groene smoothie zitten een aantal belangrijke gezondheidsvoordelen:

  • In de smoothie zitten nog volop vezels. Dat zorgt ervoor dat je minder last hebt van schommelingen in de bloedsuikerspiegel.
  • Een ander voordeel van de aanwezige vezels is dat het sneller vult. Dat betekent dat je na inname van een smoothie minder snel naar eten verlangt.
  • Een aangemaakte smoothie is langer houdbaar omdat een smoothie niet zo snel oxideert. Je kunt er dus in ??n keer een hoeveelheid voor twee tot drie dagen van maken. Dat is niet alleen lekker, maar ook gemakkelijk.
  • Veel mensen halen de aanbevolen hoeveelheid groente en fruit niet op ??n dag. Het gebruik van smoothies maakt de consumptie ervan een stuk gemakkelijker.
  • Doordat alle groente in de blender al is fijngemalen is niet alleen de consumptie gemakkelijker, maar ook de vertering. De voedingsstoffen worden dus beter opgenomen.
  • Consumptie van smoothies versterkt je afweersysteem.
  • De smoothie zit vol met antioxidanten

En natuurlijk is er n?g een belangrijk voordeel aan het consumeren van smoothies: ze zijn erg lekker!

Aandachtspunten

Het gebruik van smoothies heeft allerlei voordelen. Maar er zijn ook een paar aandachtspuntjes:

  • In bladgroentesoorten kunnen verschillende alkalo?den zitten. In kleine hoeveelheden dragen ze bij tot een verbetering van het immuunsysteem. Teveel van ??n soort is weer minder goed, dus zorg voor voldoende afwisseling in groentesoorten.
  • Van sommige groentes eet je wel de vrucht of de knol, maar niet het blad. Gooi dus niet zomaar alles in je smoothie.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here